Европа бумът на туризма продължава за втора поредна година. Светът

...
 Европа бумът на туризма продължава за втора поредна година. Светът
Коментари Харесай

Най-странните забрани за туристите в Европа

 Европа взривът на туризма продължава за втора поредна година. Светът към момента претърпява следпандемичен взрив на туризма – хората интензивно потеглят на пътувания, които са отлагали повече от две години поради карантина. Понякога този мощен напор от туристи се трансформира в проблем за локалните управляващи. В най-популярните туристически градове управляващите се пробват да лимитират потока, като постановат ограничавания върху броя на круизните кораби, влизащи в пристанищата, или покачват налозите за туристите. Но от време на време тези ограничавания не толкоз възпират потока от туристи, колкото ги объркват - какъв е смисълът от тях?

Euronews сформира къс лист със странни забрани, които изненадаха туристите през 2023 година, съобщи БГНЕС.

Без хавлии по плажовете в Сардиния

Тъй като това лято туристите се тълпят към известните зашеметяващи плажове на Сардиния, управляващите вкараха редица правила. Те включват ограничение на броя на посетителите и въвеждане на времеви ограничавания. Но плажът Пелос на западния бряг също вкара възбрана за хавлии, изисквайки от летовниците да се пекат постелки, които улавят по-малко пясък. Ето по какъв начин администрацията се бори с последователното " унищожаване " на пясъка от плажа.

36 000 евро санкция за мощна музика по португалските плажове

По-рано тази година плажуващите в Португалия бяха предизвестени, че могат да бъдат санкционирани с до 36 000 евро за стартиране на прекомерно мощна музика. По-специално, на почиващите беше неразрешено да носят портативни високоговорители, които възпроизвеждат мелодии с висока мощ на звука и по този метод безпокоят локалните поданици и други туристи. Наредбата за плажовете също по този начин не разрешава игрите с топка отвън избраните за това места, опъването на палатки отвън къмпингите и паленето на огън.

В Севиля е нелегално да се носи долни дрехи на публични места

Испанският град Севиля разгласи тази година репресии против антиобществените прояви измежду младежите, приемайки закон за ограничение на " непристойните дейности ", които се правят на публични места.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР